Kevin van Deijne wint de GTC Rally

Kevin van Deijne wint de GTC Rally

Terwijl iedereen Roald Leemans de champagne al zag spuiten op het podium in Achtmaal, bleef Kevin van Deijne geloven in een comeback in de donkere en beruchte Nacht van Achtmaal. "Er kan nog veel gebeuren," hield de leider in het kampioenschap vol en hij kreeg uiteindelijk gelijk. Door een lekke band van leider Roald Leemans in Rucphen-Klappenberg kantelde de GTC Rally in het voordeel van de Hyundai-rijder. Het is de eerste overwinning van Kevin van Deijne en Hein Verschuuren in de GTC Rally. 

"Ongelofelijk. We zijn blijven pushen en toen Roald Leemans lek reed, hebben we geprofiteerd om onze tweede opeenvolgende overwinning te pakken. In het begin van de wedstrijd liet ik te veel tijd liggen en in de vooravond gingen we even rond, maar ik had altijd het gevoel dat we terug konden komen. Deze overwinning doet deugd," genoot Kevin van Deijne, die zijn leidersplaats in het kampioenschap verstevigt.

Roald Leemans, die na 9 van de 12 proeven nog een comfortabele voorsprong van 25" had, zat in zak en as. De jonge kerel was heel dicht bij een stuntzege in de GTC Rally. "We hebben echt geen enkel foutje gemaakt. Ik heb niets geraakt, maar plots hadden we een lekke band in Rucphen. Ik heb nooit zo hard aangevallen met een lekke band als daar, maar het mocht niet zijn. Dit is heel zuur, al had ik vooraf nooit gedacht dat we zo snel zouden zijn. Ik had immers een jaar niet gereden en de Polo GTI was volledig nieuw voor mij. De auto gaf me meteen vertrouwen. Echt, dit is zuur," aldus Roald bijzonder ontgoocheld.

Na de opgave van Bjorn Satorius met mechanische problemen, schoof Jim van den Heuvel op naar de derde plaats. Een bijzonder knappe score in zijn eerste wedstrijd met de Renault Clio Rally3. "Dit is een wagen met een enorm potentieel. Het chassis is fenomenaal, alleen mis je wat vermogen om de Rally2's echt het vuur aan de schenen te leggen," vertelde Jim.

Vierde werd Stig Andervang, de sympathieke Zweedse veteraan die na 39 jaar nog eens aan de start stond in Achtmaal. Mitchell Van den Brink werd vijfde, als tweede Clio Rally3-rijder. Omdat Ingo Ten Vregelaar in de slotronde nog van de baan ging, schoof Yannick Vrielink nog op naar de zesde plaats. 
"Natuurlijk wens je het niemand toe om van de baan te gaan, maar de opgave van Ingo Ten Vregelaar zorgt er wel voor dat we een gouden zaak doen in het kampioenschap. En dat na een rotwedstrijd, waarin de motor warm liep en nooit het maximale vermogen gaf. Toch is het resultaat nog een meevaller," lachte de snelste van de Toyota Yaris-rijders.

Martin van Iersel werd 7de, voor Ad Smits en Tom Boonen, die na een lekke band (4'10" tijdverlies) nog sterk gemonteerde naar de top 10. 

Helemaal in het begin van de wedstrijd verloor de GTC Rally al zijn topfavoriet. Bob de Jong ging hard van de baan op de openingsproef in Rijsbergen. Gelukkig zonder erg voor rijder en co-rijder.

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

KvK 88558800

BTW  NL8646.88.088B01

Search