Roald Leemans als leider de slotronde in

Roald Leemans als leider de slotronde in

15" voorsprong na de eerste ronde en 24" na de tweede lus. Roald Leemans lijkt goed op weg naar de overwinning in de GTC Rally. De piloot van de VW Polo GTi heeft nochtans het voorbije jaar geen rally gereden. Knap.

"Het loopt goed. We hebben nog een beetje aan de afstellingen gewerkt en de auto voelt nog beter aan. Twee keer was Kevin sneller, maar op de laatste proef in Ostaaijen heb ik gereageerd. Ik mocht hem niet te dicht laten komen," aldus Roald Leemans.

Kevin van Deijne geeft de strijd echter nog niet op: "Nee, zeker niet. Ik verloor in Rijsbergen 12" door een schuiver op het onverhard. Zonder dat foutje zat ik veel dichter bij Roald. Er kan nog veel gebeuren in het donker..."
Bjorn Satorius, derde op 28"1, mikt minder hoog. "Nee, Leemans halen we niet meer terug. Mijn doel is de tweede plaats. Ik wil nog voorbij Kevin van Deijne," vertelde Satorius.
Stig Andervang amuseert zich bij zijn terugkeer in de Nacht van Achtmaal. De Zweed staat vierde, maar op 1'13" van Leemans. "Van mijn vorige deelname aan de Nacht van Achtmaal herinner ik me enkel Café Den Thuur," lachte Stig. "De proeven zijn heel mooi, alleen rijden we met occasiebanden. Die zijn nu echt versleten, want op de vorige proef schoven we even van de baan."
In de strijd tussen de Rally3's, heeft Jim van den Heuvel een halve minuut voorsprong op Mitchell Van den Brink. Ingo Ten Vregelaar volgt op 22" van Van den Brink. Martin van Iersel is blij dat de hitte wat afgenomen is, mede omdat zijn Hyundai daardoor in veiligheidsmodus ging en minder vermogen leverde. Van Iersel is 8ste, nipt voor Ad Smits. Yannick Vrielink staat op de 10de plaats, wat minder is dan we gewend zijn van de snelle Toyota-rijder. "We hebben al de ganse tijd problemen met de motor. De auto loopt warm en daardoor verliezen we veel vermogen. We hebben de motorkap al een beetje verhoogd om wat meer frisse lucht onder de motorkap te krijgen, maar het blijft frustrerend. 
Tom Boonen is ondertussen opgerukt naar de 16de plaats. Voor Ronald Van Loon is het helemaal een wedstrijd om snel te vergeten. De Hyundai-rijder moest in de openingsronde opgeven toen de uitlaat los kwam en de lak in de cockpit vuur vatte door de hitte. In de tweede ronde reed hij vervolgens lek in Ostaaijen.

 

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

KvK 88558800

BTW  NL8646.88.088B01

Search