Alle GR Yaris Challenge doorstaan hitte in GTC Rally

Alle GR Yaris Challenge doorstaan hitte in GTC Rally

Andermaal maakten de airco’s van de deelnemende equipes in de GR Yaris Challenge overuren! In een extreem warme GTC Rally doorstonden de teams de extreme weersomstandigheden goed en met de zesde plaats voor Yannick Vrielink in het algemeen klassement liet de kampioen van vorig seizoen opnieuw van zich spreken. Maar ook Rick Arendsen, Eduard Eertink en Roel van der Zanden behoorden tot de smaakmakers van de 2023-editie van de GTC Rally. En net als drie weken geleden in de Vechtdal Rally was er een opvallend podium, met alweer een enigszins gelukkig zege voor Kevin van Deijne (Hyundai), op de tweede plaats gevolgd door een verrassende Roald Leemans (VW Polo) en Jim van den Heuvel (Renault) op het laagste treetje van het erepodium. 

Van alle deelnemende equipes aan de GTC Rally beschikten alleen de GR Yarissen over airconditioning! Toch schakelden de meeste Yaris-coureurs de pk’s-kostende verkoeling op de klassementsproeven uit, want warm of niet, elke pk telt in de jacht op de snelste tijd.

Yannick Vrielink was weer een klasse apart, maar kende zeker geen probleemloze rally. Dit keer weer genavigeerd door Harm van Koppen speelde vooral in de eerste ronde van vier klassementsproeven de hitte de Yaris van Vrielink enigszins parten. Zijn leidende positie in de GR Yaris Challenge kwam geen moment in gevaar en eenmaal in de top-10 van de algemene rangschikking had Vrielink het geluk aan zijn zijde toen tegen het einde van de rally Satorius en Ten Vregelaar nog wegvielen, waardoor hij de zesde plaats voor zich opeiste.

Yannick Vrielink is aan de finish van de rally uiteraard tevreden: “Het resultaat is prachtig natuurlijk, maar ik had gehoopt echt de strijd met Ten Vregelaar aan te kunnen gaan. Nu moest ik profiteren van een foutje van hem, maar het maakt de strijd in het Nederlands Rallykampioenschap er natuurlijk wel spannender door. Die koelingsproblemen hebben ons in de eerste twee rondes wel de nodige tijd gekost, maar verder ging het prima en gaf Harm mij weer een goede coaching. Zo leer ik elke rally nog bij.”

Achter Vrielink vocht Rick Arendsen in de Pro-versie van de Yaris een mooi gevecht uit met Eduard Eertink, die in de ‘standaard’ Yaris rijdt. Gaandeweg de wedstrijd wist Arendsen zijn aanvankelijke achterstand om te buigen naar een voorsprong op Eertink. Roel van der Zanden zag samen met navigator Gijs Boom de inspanningen beloond met de vierde plaats in de Challenge, waarin hij nog wel derde staat in de tussenstand, achter Eertink en de onbetwiste leider Vrielink, maar nog voor Arendsen en Van Gerven. Jan van Gerven moest net als HP Meilink helaas verstek laten gaan in de GTC Rally, maar hopelijk zijn zij er bij de volgende ronde van de GR Yaris Challenge tijdens de Eurol Hellendoorn Rally op vrijdag 15 en zaterdag 16 september gewoon bij.

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

KvK 88558800

BTW  NL8646.88.088B01

Search