Roald Leemans verrassend leider, Bob de Jong hard van de baan

Roald Leemans verrassend leider, Bob de Jong hard van de baan

 

Het was bloedheet in Achtmaal toen de deelnemers aan de GTC Rally 2023 van start gingen kort na 16h. Enkele minuten later was de wedstrijd zijn topfavoriet en recordhouder al kwijt. Bob de Jong ging op de openingsproef in Rijsbergen hard van de baan. 

In een snelle linkse, ging de Hyundai aan hoge snelheid van de baan.  De wagen schoof een sloot in een vloog na een klap tegen de duiker over de kop. Omdat zowel Bjorn Satorius als Kevin van Deijne stopten bij de gecrashte Hyundai, duurde het een tijdje voor het klassement na de eerste lus van vier proeven opgemaakt kon worden. 
Uiteindelijk blijkt... Roald Leemans de leiding in handen te hebben na de eerste lus van vier proeven. "Dat is verrassend, want ik heb niet het gevoel dat ik al op de limiet van de VW Polo GTi zit. De wagen voelt gewoon heel goed aan en geeft me voldoende vertrouwen om hard te gaan," lachte Roald bij de hergroepering.
Kevin van Deijne is tweede op 15". "Ik denk dat ik te agressief begonnen ben. De tijden volgen niet, al val ik hard aan. Misschien moet ik wat efficiënter rijden. Leemans is de verrassing van het begin van de wedstrijd, maar het is nog niet gedaan..."
Derde is Bjorn Satorius, de Duitser met zijn Ford Fiesta. Hij is best tevreden met de derde plaats op 17". "In de Vechtdalrally verloor k veel meer tijd in de eerste ronde. Het is mijn eerste deelname hier. Dan is het normaal dat je wat tijd laat liggen. Alleen is Roald Leemans verrassend snel. Daar hadden we geen rekening mee gehouden," aldus de Duitser eerlijk.
De Zweed Stig Andervang staat heel keurig op de vierde plaats, al heeft hij al bijna een halve minuut achterstand. Tom Boonen hadden we ook in de Top 5 verwacht, maar de wielerkampioen reed lek op KP 2, Rucphen-Klappenberg. "Nog voor de start voelde ik dat de wagen licht naar rechts trok. In de eerste remzone na de start voelde besefte ik dat de band lek was. We moesten het wiel wisselen op de proef, wat ons 4'10" kostte. Jammer, want ik wilde hier wel een top 5 halen," vertelde Tom Boonen.
In de strijd tussen de Rally3's, heeft Jim van den Heuvel 12"8 voorsprong op Mitchell Van den Brink en 26"1 op Ingo Ten Vregelaar. 
"We zijn prima gestart, ook al heb ik nog niet veel getest met de Clio Rally3. Dit is een wagen met een enorm potentieel," aldus Jim. De tweede Clio-rijder, Van den Brink, weet waar hij de tijd liet liggen: "We hadden problemen met de intercom. Ik hoorde de nota's van Lisette niet. Dat heeft wel wat tijd gekost..."
Ingo Ten Vregelaar is blij met de concurrentie in de klasse, al heeft hij de handen meer dan vol om te volgen. "Maar, ik zit zelf nog niet lekker in de wedstrijd. Deze namiddag schoof ik van de baan in de verkenningen en dat speelt nog tussen mijn oren. Mijn vertrouwen is nog niet helemaal terug..."
Verrassend is dat Yannick Vrielink pas op de 11de plaats staat met zijn Toyota Yaris GR. De motor van de Toyota liep warm op de proeven, wat vermogen kostte. Ook Hans Weijs Sr zal niet lang kunnen genieten van zijn optreden in de GTC Rally. De Kever haalde het einde van de openingsronde met een kapotte koppeling. 

In Historic knalde Daan Ossenblok op de eerste proef op exact dezelfde plaats als Bob de Jong hard van de baan met zijn Opel Manta. Vooraan is er een bijzonder felle strijd tussen leider Antoine Biesheuvel met zijn BMW M3 E30 en Paul Lietaer in de Opel Ascona 400. Biesheuvel heeft een voorsprong van 7"2 op Lietaer. Marco Geeratz, derde, volgt al op 2'40".

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

KvK 88558800

BTW  NL8646.88.088B01

Search