Hooggespannen verwachtingen van Bob de Jong voor GTC Rally

Hooggespannen verwachtingen van Bob de Jong voor GTC Rally

  • Vijfde zege zou kroon op imposante carrière zijn
  • Hyundai-equipe is uit op topklassering
  • #Hyundaimotorsport, #michelinmotorsport, #eurol

Achtmaal, 29 juni 2023 – Viervoudig winnaar Bob de Jong is gebrand op de zege in zijn thuisrally, want zo mag je de GTC Rally wel noemen, op slechts 10 km van zijn woonplaats Essen. Navigator Erik de Wild (Dalfsen), kampioen in 2022, vergezelt De Jong in de snelle Hyundai i20 R5, waarmee ze recent zegevierden in de ELE Rally. Bob de Jong, in het dagelijks leven ondernemer in Oud-Beijerland, verheugt zich op de mooie en altijd spannende rally in en rond Achtmaal: “Het is in Achtmaal altijd een waar volksfeest, de organisatie is in goede handen en de klassementsproeven mooi en uitdagend. Dus wij kijken uit naar zaterdag 8 juli.”

“De GTC Rally is altijd heel bijzonder, supercompact en met afwisselende klassementsproeven. Zeker met de terugkeer van Rijsbergen, een oude bekende met mooie stroken onverhard, zal het nog uitdagender worden,” blikt Bob de Jong alvast vooruit. Met de kersverse zege in de ELE Rally op zak straalt De Jong zelfvertrouwen uit. Weliswaar heeft Bob zich ingeschreven voor het kampioenschap en doet hij aan een beperkt aantal wedstrijden van de titelstrijd mee, hij hoeft zich niet te bekommeren om de punten. “We zijn vrij om keuzes te maken en kunnen dus ook zonder titeldruk strijden voor de zege.” In de ‘Nacht van Achtmaal’, zoals de GTC Rally in de volksmond wordt genoemd, gaat Bob de Jong in de aanval: “We zullen vanaf de allereerste meters het gas vol opendraaien!”

Gedurende de winterstop heeft DDG Motorsports de Hyundai goed onderhanden genomen en KAN Reklame de auto van een frisse livery voorzien. “De auto is in topconditie. In de ELE Rally hebben we meteen voor de aanval gekozen en dat pakte goed uit,” zegt Bob de Jong, die eenzelfde strategie voor ogen heeft in Achtmaal. “De GTC Rally ligt mij goed en de proeven zijn altijd mooi en gevarieerd. Het is bovendien een van de leukste wedstrijden van ons land met veel enthousiaste rallyfans.” Een vijfde GTC-titel zou de kroon op de glansrijke carrière van de 37-jarige coureur betekenen: “Daar gaan we voor.”

Dit seizoen continueert Bob de Jong de samenwerking met Eurol, Michelin, Hoevenberg Service en Van Dijck Racing Fuels. Tijdens de GTC Rally zal de naam van Hyundai-dealer H-Point (Dordrecht en Gorinchem) de voorruit sieren: “Wij zijn als Hyundai-dealer vereerd dat Bob de Jong met onze naam op zijn auto rijdt. Met Hyundai hebben we een sterk merk in huis dat uitblinkt qua innovatie en duurzaamheid. We steunen Bob de Jong dan ook van harte bij zijn deelname aan zijn thuisrally,” aldus directeur Rick Kennedie van H-Point. Bob de Jong is uiteraard blij met de steun: “De betrokkenheid van de Hyundai-dealers doet ons goed. Wij zorgen voor de nodige aandacht en versterken met de prestaties en betrouwbaarheid van de i20 het imago van Hyundai.”

De GTC Rally vindt plaats op zaterdag 8 juli, met start en finish in Achtmaal, waar ook het servicepark is gesitueerd. De start van de rally is om 16:00 uur; de finish is even na middernacht. Er staan 12 klassementsproeven op het programma, te weten drie rondes van 4: Rijsbergen, Rucphen-Klappenberg, De Hel-Achtmaal en Ostaaijen. Vooral ‘De Hel’ belooft met zijn 17,2 km lengte extra spektakel doordat die langs het servicepark voert en heel makkelijk bereikbaar is voor het grote publiek. Met publiekstrekkers als de oude rallyrot Stig Andervang uit Zweden en de Belgische wielrenner Tom Boonen aan de start biedt de GTC Rally meer dan alleen de strijd om de eindoverwinning. Voor meer informatie kijk op www.gtcrally.eu. 

Kijk op www.facebook.com/BdJRallying of abonneer je op zijn YouTube kanaal.

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

KvK 88558800

BTW  NL8646.88.088B01

Search