Tom Boonen: 'Ik weet dat ik nog veel moet leren, maar ik heb ook ambitie.' © VRT

Tom Boonen aan de start van de GTC Rally

"Ik geniet van elke kilometer!"

Op zaterdag 8 juli zal Tom Boonen aan de start komen van de GTC Rally met een Skoda Fabia R5 in de kleuren van Napa Benelux. De wereldkampioen wielrennen van 2005, viervoudig winnaar van Parijs-Roubaix en drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen, heeft dit seizoen de overstap gemaakt  van circuitracen naar de rallysport. 

Begin dit jaar proefde Tom Boonen een eerste keer van de rallysport in de Legend Boucles @ Bastogne en na een paar proeven was de wielerkampioen helemaal verkocht. 
"Dit is zo plezant! Na een paar jaar had ik het op circuit wel een beetje gezien. Rally leunt veel meer aan bij wielrennen. We rijden op gewone baantjes, we rijden in alle streken van het land, elke  wedstrijd heeft zijn eigen karakter en de fans zijn enorm enthousiast," vertelde Tom Boonen, die meteen besliste om de Rally van Haspengouw te rijden met een Lancia Delta Integrale van MCC uit Veghel. Ook in Haspengouw, waar hij coaching kreeg van Kevin Abbring, genoot hij met volle teugen van de rally. 

Na een opgave in de Rallye des Ardennes met schakelproblemen, stapte Tom Boonen, die genavigeerd wordt door Erwin Mombaerts, al over naar de topklasse. Met een Skoda Fabia R5, de eerste versie van de Skoda, behaalde hij twee keer een Top 10-score in de Rally van Wallonië en de Rally of Bertrix. In de Sezoensrally ging een mooi resultaat verloren door een schuiver.

Tom Boonen blijft een topsporter die zo snel mogelijk wil aansluiten bij de Belgische rallytop. Zo zat hij recent tijdens een testsessie al eens naast Freddy Loix om bij te leren en om te begrijpen waar hij als rijder nog tijd kan winnen. In de GTC Rally rijdt Tom Boonen voor de eerste keer in het buitenland. 

"Elke rally is een enorme uitdaging, want elk parcours is anders, maar ik geniet van elke kilometer met de Skoda," vertelt Boonen.

"Tom zou elke week een rally willen rijden. Hij heeft het rallyvirus helemaal te pakken en hij leert elke wedstrijd bij. Veel rijden en kilometers maken met de Skoda, dat is de beste manier om snel progressie te maken," vertelt navigator Erwin Mombaerts, die zelf al drie keer de Nacht van Achtmaal won, twee keer met de betreurde Rocco Theunissen en een keer met Frits van Eerd. De wielerkampioen kan dus rekenen op de ervaring van zijn navigator in de Nacht van Achtmaal. 

Foto BRC Media - Leeuwerck

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

  • dummy+31(0)76-5963006

  • dummy info@gtcrally.eu

Search