De inschrijvingen stromen vlot binnen

De inschrijvingen stromen vlot binnen

Binnen drie weken, op zaterdag 8 juli, staat de derde manche van het Open Nederlands Rally Kampioenschap, de GTC Rally, op het programma. De erg compacte wedstrijd, berucht om zijn finale in het donker, blijft trouw aan zijn concept van drie lussen van vier klassementsproeven en een gezellig centraal servicepark in Achtmaal. 

We konden eerder, nog voor de opening van de inschrijvingen, al melden dat Stig Andervang aan de start komt met een Skoda Fabia Rally2. De Zweed neemt het al zeker op tegen Bob de Jong, die in zijn thuisrally altijd als favoriet van start gaat met zijn Hyundai i20 N Rally2. Martin van Iersel heeft zich ook al ingeschreven met zijn Hyundai. Dat zijn voorlopig de enige Rally2-toppers die zich al hebben ingeschreven, maar reken maar dat Kevin van Deijne (Hyundai), Bjorn Satorius (D-Ford Fiesta) en de winnaar van vorig jaar, Hans Weijs Jr (Ford Fiesta) er ook alles aan doen om van de partij te zijn in Achtmaal. En wat met Roald Leemans, die plannen zou hebben om er ook weer bij te zijn met een Rally2...
Jelte de Boef wil er zeker bij zijn, nadat hij forfait moest geven voor Vechtdal omdat de Subaru niet tijdig klaar was. Verder noteren we de deelname van de snelle Deen Nicki Johansen met een Mitsubishi Lancer Evo8, terwijl zijn landgenoot Emil Sörensen een Renault Clio Rally5 zal inzetten. Met verder nog de Rally3 van Ingo ten Vregelaar, tal van Renault Clio's Rally4 en Rally5 een de BMW van Michael Kamper, is er al heel wat spektakel te verwachten op de Achtmaalse proeven, zeker omdat de inschrijvingslijst van de NED Historic Rally ook elke dag interessanter wordt. 

Dakar Dorp

Het wordt weer gezellig druk in Achtmaal, waar op het centrale serviceterrein nog meer te beleven zal zijn. 

Zo zal je niet alleen een praatje kunnen maken met de rijders, de monteurs aan het werk kunnen zien en kunnen genieten van de doortochten op klassementsproef "De Hel". Je zal ook een aantal legendarische Dakar bolides kunnen bewonderen in het Dakar Dorp, waaronder de legendarische DAF met dubbele cabine van Jan de Rooy en de Arcane-buggy's. 

Noteer alvast zaterdag 8 juli in je agenda, want het grootste autosportfeest van Brabant mag je niet missen.

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

  • dummy+31(0)76-5963006

  • dummy info@gtcrally.eu

Search