Quotes van de Persconferentie

Quotes van de Persconferentie

Bij Van der Valk Hotel Breda werd donderdagavond de GTC Rally en de NED Historic Rally 2024 voorgesteld. Met een kleine 100 deelnemers, waaronder maar liefst 11 Rally2's, belooft het weer een erg spannende tweedaagse rally te worden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli. Tijdens de persconferentie spraken we met een aantal toppers en regionale rijders. 

Roald Leemans (Skoda Fabia RS Rally2)
"Vorig jaar ging heel goed. De VW Polo GTi voelde goed aan. We hadden het ritme meteen te pakken en we waren op weg naar de overwinning, tot we in de slotfase lek reden. We weten nog altijd niet waar of hoe. De Polo die lag me heel goed. Dit is de derde keer op rij met een andere auto. De Skoda Fabia RS Rally2 van SXM, de wagen die door Fred Miclotte in Ieper werd bestuurd, is wellicht nog een beetje beter. Hij voelde ook meteen goed aan in de snelle bochten. 
Ik probeer wat in het ritme te blijven door te gamen. Zo kan ik mezelf blijven uitdagen. Maar, volgend weekend, in de GTC Rally, is het natuurlijk pas echt belangrijk. Ik heb meestal niet veel ritme nodig. Ik ga dit weekend zo hard mogelijk!"
 
Chris van Waardenburg (co van Leemans)
"We hebben na lang overwegen voor de Skoda Fabia RS gekozen, omdat we vorig jaar in Hellendoorn voelden dat we het met de VW Polo net niet bij konden houden, ten opzichte van Bernhard ten Brinke. Roald komt enkel aan de start om zo hard mogelijk te gaan. Dat is de bedoeling in deze GTC Rally."
Chris van Waardenburg was in 1975 trouwens al een deelnemer aan de BAC Rally, de voorlopger van de Nacht van Achtmaal, met een Mini.
 
Ger Roovers (Opel Adam R2)
"We steunen met Standard Fasel ook Roald Leemans, een geweldige kerel die zeker mee kan doen voor de overwinning. Zelf rijden we ook mee met de Opel Adam R2. Zeker de proef van Achtmaal Ostaaijen is heel bijzonder, want mijn volledige familie woont langs die proef en zelf heb ik er ook gewoond. Ostaaijen is zeker mijn lievelingsproef. Die van Rucphen ligt me veel minder. Gelukkig zit die er pas op zaterdag in."
 
Willem Vissenberg (Hyundai i20 N Rally2)
"Ik ga starten met Martin van Iersel, maar ik heb dit jaar ook al met Henk Vossen de Rally van Monte-Carlo gereden. Henk is fenomenaal. Op zijn 78ste is hij nog heel competitief en fanatiek in de auto. In de GTC Rally mikken Martin en ik toch op een plaats in de top 10 met onze Hyundai."
 
Youri Dockx (Renault Clio Rally3)
"Dit is het derde seizoen van de Motul Clio Trophy. Iedereen is begonnen met een Renault Clio Rally5, de ideale auto om te beginnen in de rallysport. Daarna zijn we even overgestapt naar de Rally4 en ondertussen rijden al heel wat deelnemers in de Trophy met de Clio Rally3, een heel competitieve auto. Het is een mini-Rally2. Het gevoel is hetzelfde, alleen mis je een aantal pk's. De Clio heeft zowat 260 pk. Je komt in het snelle werk een beetje vermogen te kort en de topsnelheid is ook minder hoog. In de Trophy is Ceriel Klein Kromhof ook wat sneller dan Jeroen, zijn broer die mijn piloot is. Voor Jeroen is het de eerste deelname aan de GTC Rally. Ceriel heeft hier een keer gereden,maar na 11 km was de auto al plat…"
 
Nadia Muilwijk (Renault Clio Rally5)
"Ik zal mijn streekrally weer rijden met Elbert Deij. Wij blijven dit jaar nog trouw aan de Clio Rally5. We willen eerst nog meer leren, alvorens over te stappen naar een snellere auto. Aan concurrentie geen gebrek in de Rally5. Nard Ippen is in onze klasse bijzonder snel. Hij heeft veel ervaring opgedaan in België. Mijn pa rijdt de GTC met zijn BMW 130i, samen met Frank Bierbooms."
 
Bart Ossenblok (Opel Manta)
"Met Vakgarage Etten-Leur zijn we partner van de eerste proef van de wedstrijd, de proef van Vosdonk. Als jongetje ging ik vroeger al kijken naar de rallywagens die voorbij de deur kwamen op Vosdonk. Daarom wilden we graag de naam van onze zaak verbinden aan deze proef. Ik zal opnieuw met de Opel Manta rijden in de moderne rally. We gaan geen gekke dingen doen op Vosdonk."

Jochem Huijbregts & Romy Hoppenbrouwers (BMW 325i)
"We komen met vertrouwen aan de start van de GTC Rally. We hebben de BMW zelf opgebouwd met een 2,5 liter zescilinder van 190 pk onder de motorkap. Een heel plezante auto om dwars mee te gaan en wat banden op te roken!"
Romy: "Het is ons tweede seizoen in de rallysport. Toen Jochem me vroeg om als navigator mee te rijden, voelde het alsof hij me ten huwelijk vroeg. Ik was echt vereerd! En, het gaat heel lekker samen." 

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

KvK 88558800

BTW  NL8646.88.088B01

Search