Marcel Ludwig wint de NED Historic Rally

Marcel Ludwig wint de NED Historic Rally

Marcel Ludwig wint de NED Historic Rally

Tijdens de Nacht van Achtmaal was er niet enkel spektakel in de GTC Rally, maar ook in de NED Historic Rally en de Jumbo Short-Rally werd er hard gestreden voor de overwinning. In beide wedstrijden beten de favorieten in het stof. 

In de NED Historic Rally werd Paul Lietaer vooraf als topfavoriet getipt. De Belg loste de verwachtingen helemaal in met zijn Opel Ascona 400, al waren de verschillen met de krachtige 4x4's van Marcel Ludwig en Piet-Hein van der Heyden nooit groot. Met nog twee proeven te rijden, had Lietaer 17" voorsprong en leek hij op weg naar winst, maar toen sloeg opnieuw de pechduivel toe. Een aandrijfas brak en de Ascona 400 moest de strijd staken. Even daarvoor had ook Christophe De Leeuw zijn Opel Ascona A aan de kant gezet met motorproblemen. 

Marcel Ludwig greep zijn kans om de snelle Audi A1 Quattro van Audi Sport Veghel, het bedrijf waar deze Audi's gebouwd worden en waar Marcel ook werkt, naar de overwinning te sturen. "Ik ben heel blij met deze overwinning. Makkelijk was het zeker niet, want het parcours is erg snel en in sommige snelle bochten was het erg glad door stof op de baan," aldus Ludwig.

Piet-Hein van der Heyden werd tweede met zijn mooie Lancia Delta Integrale in de beroemde Martini-kleuren. Antoine Biesheuvel stuurde de BMW M3 E30 van Mats van den Brandt naar de derde plaats. 
"Dit smaakt naar meer, zeker weten," lachte Antoine. "Wat een ongelofelijke rallywagen is deze BMW. Op de eerste proeven moest ik nog wat zoeken en vertrouwen opbouwen. Daarna heb ik ongelofelijk genoten!"

Jef van Hooft, wiens Lancia in de Vechtdal Rally vuur vatte, was blij dat hij met een vierde plaats die ontgoocheling achter zich kon laten. De Belg Mathieu Lietaer, een neef van Paul, amuseerde zich in de Nacht van Achtmaal, wat hem een onverhoopte vijfde plaats opleverde: "Ik ga vaker de grens oversteken, want de ambiance in Achtmaal is echt geweldig. En de proeven lijken misschien makkelijk, maar dat zijn ze niet. Het is gewoon helemaal anders dan in West-Vlaanderen."

Peter Mangnus werd, samen met zijn dochter Debbie, zesde in zijn Talbot Lotus. De lokale rijder uit Sprundel stuurde de 2,2-liter Talbot, waar hij al meer dan 40 jaar mee actief is, weer feilloos naar de finish. Daarmee doet Peter Mangnus weer een prima zaak in het Historic-kampioenschap.  

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

KvK 88558800

BTW  NL8646.88.088B01

Search