DE JONG MAAKT HET RAZEND SPANNEND

Met nog 4 proeven te rijden in de GTC Rally, heeft Bob de Jong zijn achterstand op Jasper van den Heuvel verkleind tot 8″6. Op 4 proeven heeft hij exact 8″8 goed gemaakt op de Mitsubishi-rijder. Met nog een volledige lus te rijden, lijkt het erg spannend te worden.

“Alles blijft mogelijk. Er zit nog wat meer in, maar de vraag is of we die risico’s willen nemen. Op dit moment is het nog niet nodig,” vertelde copiloot Bjorn Degandt. Leider Jasper van den Heuvel blijft rustig: “We verloren een paar seconden op de rondkoers in Etten-Leur achter Timo van der Marel, die net voor ons zat op het kleine lusje over het parkeerterrein. Maar, ik wist dat Bob op die proef vorig jaar al een paar seconden sneller was. We gaan het proberen, want ik wil de titel pakken met een overwinning!”

Ronald Leemans blijft derde, maar zijn voorsprong is verminderd tot amper 0″7. Het lijkt een kwestie van tijd voor Martin van Iersel de derde plaats overneemt. Timo van der Marel blijft voorlopig knap vijfde algemeen met zijn kleine Opel Adam R2.

“We zijn al het ganse jaar over de limiet van de Adam R2 aan het rijden,” lacht Timo. “Het is jammer dat we geen rechtstreekse concurrenten hebben in R2, want natuurlijk is het een ongelijke strijd met de Mitsubishi’s die meer dan 100 pk meer hebben. Maar, de Opel blijft een fantastische wagen om mee te rijden.”

Wim Muilwijk blijft leider in de M Cup, maar Jurgen de Bruin heeft zijn achterstand verkleind tot 13″9. “We zijn deze ochtend begonnen met een minuut achterstand. Ik blijf erin geloven. We gaan voluit voor de zege in de M Cup,” aldus Jurgen de Bruin, die 8″2 achter Gerben Brouwer met zijn Audi S2 volgt.

“Ik mag niet teveel risico’s nemen,” vertelde Gerben, die met deze klassering wel derde wordt in het Nederlands kampioenschap. “We rijden binnen 2 weken de Rally Denmark, waar we onze leidersplaat in de West Euro Cup verdedigen. Ik wil hier geen schade rijden, maar het zou wel mooi zijn om derde te worden in het Nederlands kampioenschap met onze “oude” Audi…”

Franky Boulat en Tom Ceuppens sluiten de top 10 af. In de BMW 325i Challenge heeft Dennis Jochems de leiding in handen in zijn thuisrally, voor Bjor Scherff. Rients Visser ging vandaag al vroeg van de baan, waarbij hij een elektriciteitspaal velde.

In de “Het Markthuys Historic Rally” heeft Anton Moree een mooie voorsprong van 29″9 op Wim Luijbregts. Jef van Hooft volgt met zijn Lancia Delta op 1’59”, terwijl Vincent van der stelt al 9’25” verloren heeft.

In de Legend Rally voert Robert Millar met zijn Austin Healey het veld aan, terwijl de Jumbo Short Rally nog maar net van start is gegaan. Na twee proeven heeft Marco Schapers de leiding in handen met zijn Lancer EvoX, 9″5 voor Hans Weijs Sr en 20″4 voor Piet-Hein van der Heijden.

Foto Kees Nouws voor GTC Rally (Bob de Jong in actie)