Marco Schapers wint de Jumbo Short Rally

Van den Brand laat de zege liggen…

In de Jumbo Short Rally stonden vandaag 7 klassementsproeven op het programma, waaronder twee keer de 19,67 km lange proef in Achtmaal. De wedstrijd werd gedomineerd door Mats van den Brand en Eddy Smeets. Ze begonnen met 43″ voorsprong aan de laatste proef, maar helaas liet de BMW-rijder zich verrassen. De mooie M3 eindigde tegen een container.
Marco Schapers kreeg de overwinning in de schoot geworpen, maar hij had alle begrip voor Van den Brand: “Ach, dat is mij vroeger ook wel eens overkomen. Ik had een minuut voorsprong en eindigde toch in een greppel. Wel erg jammer voor Mats, want hij was gewoon erg snel. Zelf eindigde ik de laatste proef met een lekke band door een steen tussen de band en de velg.”
In het kampioenschap doet Janjur Monshouwer een gouden zaak met een tweede plaats in zijn Opel Ascona 400: “Het was nog erg spannend op het einde, want de aandrijflijn had flinke klappen gekregen en ik heb de laatste proef rustig afgewerkt. In het Short-kampioenschap was ik al een keer 3de en een keer 2de. De titel in mijn derde seizoen met de Ascona 400 zou mooi zijnā€¦”
De 21 jarige Rick Lubberding was dolblij met zijn derde plaats in de Opel Adam: “Dit is een schoolproject en samen met Mark, mijn  22-jarige navigator, heb ik het geluk dat ik de Adam van onze school mag besturen. Het is mijn eerste seizoen en deze podiumplaats is gewoon ongelofelijk.”
De 4de plaats was voor Marcel de Stigter, die na 4 jaar inactiviteit zijn Opel Astra Gsi weer aan de start bracht en meteen bewees dat hij nog niets van zijn snelheid verloren is: “Wat heb ik genoten. De Hel in het donker, dat was echt kicken!”
Eep Borgers, zijn merkgenoot, sloot zijn 26ste GTC Rally af op de 13de plaats, nadat een stekker nog voor de start voor een elektrische panne zorgde. Dan deed Marc de Groot uit Wouw het bij zijn debuut een stuk beter. De ondernemer stuurde zijn gloednieuwe BMW 125i naar een schitterende 7deplaats algemeen. Knap, want het was de Groot zijn eerste rally ooit en hij had geen meter gereden met de fonkelnieuwe BMW.

Foto’s : vrij van rechten mits naamvermelding ‘Kees Nouws’