GTC Rally maakt zich op voor een topeditie

Compact en internationaal
Ook in 2017 presenteert Stichting Autosport Zuid-West Brabant weer een uitdagende editie van de GTC Rally. De Brabantse klassieker wordt verreden op zaterdag 8 en zondag 9 juli en telt voor de eerste keer mee voor de FIA Benelux Rally Trophy, een kampioenschap waartoe onder andere ook de beroemde Ypres Rally behoort.

De voorbereidingen draaien op volle toeren en op sportief vlak mogen we alvast een boeiende affiche verwachten, want de Eurol R5 Rally Challenge zal van de partij zijn. Deze Cup tussen rijders met een R5, de wagens die momenteel de topcategorie vormen in nationale kampioenschappen, garandeert een spannende strijd. Bob de Jong (Citroën DS 3 R5) zal van de partij zijn, net als Hermen Kobus (Skoda Fabia R5), Henk Vossen (Ford Fiesta R5) en ook Hans Weijs heeft aangekondigd dat zijn Fiesta R6 zeker aan de start zal staan. Kortom, minimaal vier topwagens die de strijd aan kunnen gaan met titelverdediger Jasper Van den Heuvel.

De eerste inschrijvingen stromen ondertussen binnen, maar voor een goed beeld op de startlijst is het nog te vroeg. We kunnen wel aankondigen dat de teams een heel compact programma aangeboden krijgen, want de verkenningen beginnen zaterdagochtend en het is de bedoeling dat zondagavond iedereen op tijd thuis in de zetel kan nagenieten van een schitterend weekend.

Zaterdagavond, vanaf 18h, begint de strijd. In totaal staat al meteen 109 km tegen de tijd op het programma met klassementsproeven in Roosendaal, Klein-Zundert, Rijsbergen en natuurlijk de befaamde Hel in Achtmaal. Met drie doortochten op de Hel, langs het befaamde publiekspunt bij Den Thuur, ligt het zwaartepunt van de Nacht in Achtmaal.

Zondagochtend begint de slotdag met een primeur, waarover later meer, gevolgd door Den Goubergh, Vosdonk en Rucphen-Klappenberg. In de late namiddag zal de winnaar gehuldigd worden op het finishpodium bij Den Goubergh in Roosendaal.
Foto’s : vrij van rechten mits naamvermelding ‘Kees Nouws’