De M Cup komt naar de GTC Rally

Ook in 2018 zal het spektakel in de GTC Rally verzorgd worden door de spectaculaire BMW’s van de M Cup. De competitie voor teams die aan de start komen met een BMW telt zes wedstrijden, waarvan de beste vijf in de eindstand mee zullen tellen.

Op 14 juli staan de BMW-rijders aan de start van de GTC Rally, de enige wedstrijd van de M Cup buiten Belgiƫ. De overige wedstrijden van de M Cup zijn de Rally van Haspengouw, de TAC Rally, de Sezoensrally, de Omloop van Vlaanderen (de enige tweedaagse wedstrijd op de kalender) en de East Belgian Rally.

In de M Cup rijden de teams met verschillende modellen van BMW, van de M3 tot de 130i. Vanaf dit jaar zijn ook de historische en erg populaire BMW’s M3 E30 welkom in de M Cup. De teams mogen niet rijden met speciale racing fuel in de M Cup. Naast titelverdediger Franky Boulat met zijn BMW M3 en Kurt Braeckevelt met zijn prachtige 1M, heeft ook
Wim Muilwijk aangekondigd opnieuw de strijd aan te gaan in de M Cup.

GTC Rally warm onthaald in Essen

De voorbereiding voor de GTC Rally draait op volle toeren. Vorig jaar werd voor de eerste keer een proef verreden in Belgiƫ. Ook in 2018 zal in Nieuwmoer gereden worden, maar de klassementsproef zal uitgebreid worden richting Essen. Ook daar is de GTC Rally warm onthaald door de omwonenden, die met veel enthousiasme tekenden voor de komst van de rally naar Essen.

Foto’s : vrij van rechten mits naamvermelding ‘Kees Nouws’