86 teams van start in de GTC Rally

Publiek massaal op post voor topspektakel

De GTC Rally is vanavond van start gegaan met een korte showproef op het terrein van PSC Den Goubergh in Roosendaal. In totaal reden maar liefst 86 wagens over het startpodium. 38 teams nemen deel aan de GTC Rally, 24 deelnemers rijden de Historic & Legend Rally, terwijl nog eens 24 wagens van start gingen in de Jumbo Short Rally, die enkel vanavond wordt afgewerkt. De “sprinters” hebben de eer het parcours te openen.
 
De meest bekroonde equipe is ongetwijfeld die van Erwin Mombaerts en navigator Hans van Goor, in de Ford Fiesta ST met nummer 18. Samen wonnen ze maar liefst 5 keer de GTC Rally. Erwin Mombaerts twee keer als navigator van Rocco Theunissen en een keer met Frits van Eerd, terwijl Hans van Goor twee keer de champagne mocht ontkurken samen met Marc Breijer. Deze keer rijden ze puur voor de fun.
 
De Zweed Joachim Grahn keek uit naar de “Nacht”. De Zweed amuseert zich duidelijk op de asfaltproeven van de Benelux European Rally Trophy. En Kurt Braeckevelt wil zijn crash van vorig jaar graag naar de vergeethoek rijden. “Het is al mijn vierde deelname aan de GTC Rally. Vorig jaar ging het fout, dus ik ga deze keer wat voorzichtiger van start, maar ik ben normaal niet bang in het donker. Voor de overwinning verwacht ik een duel tussen Wim Muilwijk en Franky Boulat,” vertelde de BMW-rijder.

Wat het tijdschema betreft, liep de wedstrijd een half uurtje vertraging op omdat beslist werd de deelnemers aan de Short Rally om de twee minuten te laten starten om steenslag te vermijden. Voor de deelnemers aan de GTC Rally werd de showproef op Den Goubergh met een rondje ingekort.
 
Voor de massaal opgekomen fans, klokte Jasper van den Heuvel de eerste snelste tijd, voor Hermen Kobus en Bob de Jong. Een verrassing, want Van den Heuvel moest zijn wagen op twee dagen tijd opbouwen nadat hij hard van de baan ging in Ieper. Maar, in Klein-Zundert was Hermen Kobus de snelste, 0″3 voor Bob de Jong. Van den Heuvel tuimelde naar de derde plaats. 

Foto’s : vrij van rechten mits naamvermelding ‘Kees Nouws’